Gepost op

The Book of Haps

We keken er al een poosje naar uit, het Hap-boek van Kate Davies, maar nu ligt het in de winkel en we hebben ons zeker niet voor niets verheugd, want het is een toppertje! Zowel de traditionele als de moderne breier zal ervan smullen, want niet alleen Davies, maar ook andere ontwerpers hebben zich op het concept ‘hap’ gestort om er hun eigen ding mee te doen. Klinkende namen in de breiwereld, zoals Gudrun Johnston, Helena Magnusson, Donna Smith, Hazel Tindall en Tom van Deijnen (Tom of Holland) droegen hun steekje bij aan deze mooie collectie shawls. En wil je nog even tijd om na te denken over welke je gaat maken, dan kan je inlezen in de geschiedenis van deze bijzondere Schotse shawltraditie, want de eerste hoofdstukken zijn puur informatief en doorspekt met foto’s, veelal oudjes uit musea in Schotland en Shetland.