Geplaatst op

Nieuwe boeken en tijdschrift van Pompom!

Het is geen toeval dat we alle tijdschriften en boeken die vandaag bij ons werden afgeleverd op het eerste gezicht meteen leuk vonden. Ze zijn namelijk gepubliceerd door Pompom, een nieuwe uitgeverij in Engeland, die vooral is gericht op de jongere breiers.

 

Pompom - Vivid Winter
Het kwartaalblad Pompom, uitgave Vivid Winter, bevat een collectie truien, shawls, sokken en mutsen met doordachte vormen en verrassende kleurencombinaties. De moeilijkheidsgraad varieert, van eenvoudige kleinere projecten tot meer uitdagende truien. De ontwerpers, waaronder Stephen West, hebben alles tot in de puntjes beschreven en voorzien van duidelijke teltekeningen, dus niets houdt je tegen er je tanden in te zetten. Klik hier om naar het artikel te gaan

 


In Wool Journey kun je het reisverslag van vier breiontwerpers, waaronder Malia Mae Joseph en Stephen West, van hun reis naar Shetland lezen. Deze prachtige eilandengroep staat niet alleen bekend om zijn prachtige natuur, maar ook om de rijke breitraditie. De breiers lieten zich inspireren door het prachtige landschap, de kleuren van de natuur en de oceaan en de beroemde breiers van het eiland. Dat leidde tot een aantal patronen voor accessoires die de sfeer van de eilanden weergeven. Klik hier om naar het artikel te gaan

 

Knitting Outside the Box breiboek

In Knitting Outside the Box geeft ontwerper Bristol Ivy je een zetje in de goede richting om je creatief uit te leven als je één van de vijftien ontwerpen uit dit boek gaat breien. Zo wordt breien leuker om te doen en leer je meer van de projecten die je breit. Technieken voor gevorderden, zoals verkorte naalden, worden niet geschuwd maar door de grondige uitleg heb je het zo onder de knie. Zodra je het snapt, ben je in staat om de patronen aan te passen naar je eigen ideeën. Klik hier om naar het artikel te gaan

 

Take heart Fiona Alice

Fiona Alice maakte voor Pom Pom een boekje vol met alleen maar kleine projecten zoals mitaines, wanten, mutsen en shawls – Take Heart. Alle ontwerpen zijn mooi gefotografeerd en voorzien van tekeningen van de hand van de ontwerper. Fijne karweitjes voor tussendoor en leuk om cadeau te geven. Klik hier om naar het artikel te gaan