Geplaatst op

Nieuw binnen: Rowan Mako Cotton

rowan mako cotton yarn 002

Heerlijk, katoen in de zomer, maar als het draadje wat dikker is, wordt het breisel soms wel wat zwaar en voelt het stug aan. Daar heeft Rowan Yarns nu iets op gevonden. Ze komen met een lekker zachte gepunnikte draad die geschikt is voor naalddikte 5,5 mm en tóch relatief licht is. Een bol van 50 gram bestaat uit 100 meter, dus het breit flink uit. Dat komt door de unieke samenstelling van 63% katoen en 37% Lyocell (oftewel Tencel), een natuurlijke en milieuvriendelijk geproduceerde vezel uit boombast, met veel goede eigenschappen, zoals groot vermogen om vocht op te nemen en aangenaam aanvoelend.
En dan krijg je bij aankoop van het Rowan Mako Cotton er óók nog een leuk boekje bij met acht patronen van Quail Studio. Zij hebben met de onderling uitstekend te combineren kleuren een moderne collectie samengesteld die ook jongere breiers aan zal spreken.

Klik hier om het garen te bekijken in onze webshop