Geplaatst op

Aankomend najaar een nieuwe reeks cursussen bij de Afstap

Beginnerscursus breien
vijf zaterdagmiddagen
14.00 – 16.00 uur
25 augustus, 8 september, 13 en 27 oktober en 24 november

Breien is hip en trendy maar ook heel ontspannend. Het is hartstikke leuk om je eigen sjaal, muts of handschoenen te breien. Bovendien kun je je breiwerk bijna overal mee naar toe nemen om even lekker te breien waar je maar wilt. Wie nog nooit, niet zo vaak of heel lang geleden voor het laatst heeft gebreid, kan deelnemen aan de breicursus voor beginners.
–> Klik hier voor meer informatie

 

Cursus – Fair Isle / Steeks
vijf zaterdagochtenden
11.00 – 13.00 uur
22 september, 6 oktober,
17 november, 1 en 15 december

Beheers je de basistechnieken van het breien, en vind je die ingebreide patronen ook zo mooi?  Dan is deze cursus iets voor jou. De cursus bestaat uit 5 dagdelen van elk 2 uur. Elke les bestaat voor een gedeelte uit uitleg van de technieken. En je gaat zelf met een miniprojectje aan de slag, waarbij je alle hulp en begeleiding krijgt en vragen kunt stellen.
–> Klik hier voor meer informatie

 

Cursus – Brioche
drie zaterdagmiddagen
14.00 – 16.00 uur
22 september, 6 oktober,
17 november

De brioche steek was vroeger bekend als patentsteek. Daar zijn veel variaties op gemaakt. Je breit met één of twee kleuren in mooie patronen. Het patroon is aan beide kanten te zien, dus je kan het breiwerk aan twee kanten dragen.
–> Klik hier voor meer informatie

 

cursus double knitting
Cursus – Dubbelbreien
twee zaterdagmiddagen
14.00 – 16.00 uur
1 en 15 december

Dit is een breitechniek waarmee je de voor- en achterkant in één motief breit. Je ziet dan aan beide kanten hetzelfde patroon, maar de kleuren zijn precies andersom. Beheers je de basistechnieken van het breien en wil je graag iets nieuws leren? Dan is deze cursus iets voor jou.
–> Klik hier voor meer informatie

 

Breibegeleiding –
Top-down breien

vijf maandagavonden
19.30 – 21.30 uur
3 en 24 september, 15 oktober,
5 en 26 november
–> Klik hier voor meer informatie
of:
vijf zaterdagochtenden
11.00 – 13.00 uur
25 augustus, 8 september, 13 en 27 oktober en 24 november
–> Klik hier voor meer informatie

Tijdens deze cursus brei je een top-down trui of vest naar keuze. Het is helemaal in om een trui of vest van bovenaf te beginnen. Groot voordeel is dat je geen naden meer hebt en je het breisel steeds kan passen.