Geplaatst op

Twee nieuwe boeken van Pompom

The Shetland Trader Book 3 three Heritage de afstap amsterdam

Met Heritage, de derde uitgave van The Shetland Trader, stapt Gudrun Johnston in de voetstappen van haar Shetlandse moeder. Dit leidde tot een zeer aantrekkelijk boek met ontwerpen die zijn gebaseerd op de modellen die Gudrun’s moeder destijds verhandelde. Fair lse-breiwerk en het traditionele zigzagpatroon werd verwerkt tot truien en jurkjes waar je vandaag de dag mee voor de kramen om kan. Ook kan je je hart ophalen aan mutsen en baretten met prachtige motieven en enkele shawls.

Interpretations - Volume 8 de afstap amsterdam

INTERPRETATIONS – VOL EIGHT / ACHT
Joji Locatelli en Veera Välimäki

Geplaatst op

Gouverneur’s nieuwste creatie is een meesterwerk. Een albasten vaas is overvloedig gevuld met een barokke bloemenpracht. Zowel qua omvang als complexiteit en samenstelling van de kleuren is het een ware uitdaging. Het pakket is een geborduurde versie van een schilderij van Gerard van Spaendonck uit 1783.
Verkrijgbaar met een zwarte of witte achtergrond

Needlepainted Plants and Pollinators

Wie van borduren houdt én de natuur een warm hart toedraagt, zal z’n vingers aflikken bij het doorbladeren van Needlepainted Plants and Pollinators. De techniek van het zijdeborduren wordt eerst goed uitgelegd, waarna je de patronen kan gebruiken om bijtjes, vlindertjes, lieveheersbeestjes en uitbundige takjes en blaadjes te borduren.

A Fine Tradition - The embroidery of Margaret Light borduurboek kopen bij wolwinkel de Afstap Amsterdam! en in onze webshop

A Fine Tradition van topborduurster Margaret Light is tot het randje gevuld met beeldschone borduursels. Deze complexe borduurwerken met veelal natuurlijke vormen bestaan uit allerlei borduursteken, die achterin het boek haarfijn worden uitgelegd aan de hand van foto’s en tekeningen. Zo kan je ook met wat minder borduurervaring met de patronen overweg. Compleet met losse patroonbladen.

Geplaatst op

Rowan Felted Tweed Colour boek

Rowan Felted Tweed Colour boek verkrijgbaar bij wolwinkel de Afstap Amsterdam

9 modellen gebreid met Rowan Felted Tweed Colour breigaren

Rowan Felted Tweed, het favoriete Rowan-garen van veel van onze klanten, is er nu ook met langzaam verlopende kleuren. In het boek Colour Felted Tweed hebben diverse topontwerpers gebruik gemaakt van de vaak spectaculaire kleureffecten om een kleurrijke collectie met lekker veel shawls samen te stellen. Simpele trucjes zorgen bij de meeste patronen voor extra bijzondere resultaten.