De winkel

In onze winkel vindt je vrijwel alles op brei-, haak- en borduurgebied.

Wil je een trui laten breien naar eigen ontwerp of heeft u een oude trui die je opnieuw wilt laten breien?
Kom dan eens langs in de winkel of stuur uw verzoek naar info@afstap.nl.

De Afstap

In het hart van Amsterdam, op slechts drie minuten lopen van de Dam, vind je wolwinkel de Afstap. Deze wolwinkel, die meer dan 45 jaar geleden werd opgericht, is de oudste wolwinkel van Amsterdam en waarschijnlijk Nederland. Gevestigd in een historisch pand uit de 17e eeuw in de gezellige Oude Leliestraat 12, het is een paradijs voor breiers, hakers en borduursters uit Amsterdam, voor toeristen en klanten van over de hele wereld. Op de achtergrond hoor je klassieke muziek, wat bijdraagt ​​aan de ontspannen sfeer en de muren zijn bedekt met kasten vol kleurrijke garens. Het beeld van talloze typische Rowan-kleuren wordt vaak vergeleken met de tulpenvelden in het westen van Nederland en hebben vele breiers geïnspireerd.

Oude Leliestraat 12
1015 AW Amsterdam
Telefoon: + 31 (0)20 6231445
email: info@afstap.nl

Openingstijden

In verband met de aangescherpte Corona-maatregelen is de winkel helaas gesloten maar blijft onze webshop volledig operatief!
Mocht je er niet uitkomen met je brei- of borduurwerk, dan kun je ons dus woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag (niet op maandag en dinsdag) van 10.30 t/m 17.30 uur (feestdagen uitgezonderd) bellen en komen we er samen vast uit.

Breibegeleiding

Iedere vrijdagmiddag bent je van harte welkom op onze gezellige entresol, waar Ellen de koffie en thee met koekjes al klaar heeft staan. Ze verheugt zich er nu al op om je te ontvangen en je, waar nodig is, te helpen met je breiproblemen!
De breibegeleiding duurt van 13.00 tot 16.00 uur, maar blijft u gerust nog even plakken om gezellig met de andere breiers een toertje te doen.

Het team