< Vorige pagina

Workshop – Topdown Yoke

 60,00

Woensdag 18 september van 11.00-15.00 uur
of
Woensdag 20 november van 11.00-15.00 uur

-> Meer informatie over deze workshop

Artikelnummer: N/B Categorie: Tags: ,

Workshop omschrijving:

Data: woensdag 18 september of 20 november 2024 van 11.00-15.00 uur
Aantal deelnemers: maximaal 8 personen
Docent: Antoinette Andriese, www.beauxknits.com
Prijs: € 60,- incl. koffie, thee en wat lekkers.
Lunch: gelieve eigen lunch mee te nemen voor een korte middagpauze

Ben je ook zo verliefd op die mooie Scandinavische truien met zo’n ingebreide ronde pas? Dit traditioneel rondgebreide model brei je het liefst van boven naar beneden. Een groot voordeel van boven naar beneden breien is dat je jouw trui tussentijds kunt passen. Bovendien maakt deze constructie het je makkelijk om motieven in te breien. Het garandeert een ontspannen draadspanning en dito breigemak want je volgt je telpatroon voortaan alleen nog maar vanaf de ‘voorkant’.

Eigenlijk brei je eerst een grote ronde lap met een hals (gat) erin tot over de schouders. Daarna scheid je het aantal steken dat nodig is voor het lijf en de mouwen. Steeds maar in het rond, zonder naden brei je de trui van kop verder tot de boord. Naaien hoeft niet meer en een tricot trui brei je alsmaar recht.

Tijdens de workshop brei je een miniversie van een trui met een yoke (pas). Je krijgt inzicht in hoe de constructie in elkaar zit en welke breitechnieken je nodig hebt om je project tot een goed einde te brengen. We zoomen in op elastisch opzetten en afkanten, rondbreien met de magic loop, verkorte toeren breien, spiegelend minderen, meerderen en afwerken.

De workshop is te volgen als je recht en averecht kan breien, kan opzetten en afkanten. Je hebt een rondbreinaald minimaal 4-4,5 mm/80 of 100 cm lang en een bol bijpassend garen (DK of Worsted weight), een setje stitch markers met minimaal 2 kleurtjes nodig. Het patroon van de mnitrui krijg je tijdens de les.

Alle benodigde materialen voor de workshop zijn te koop bij de Afstap.