Workshop – Brioche

 60,00

Woensdag 11 september óf 13 november 2024 van 11.00-15.00 uur

-> Meer informatie over deze workshop

Artikelnummer: N/B Categorie: Tags: ,

Workshop omschrijving:

Data: woensdag 11 september óf 13 november 2024 van 11.00-15.00 uur
Aantal cursisten: maximaal 8 personen
Docent: Antoinette Andriese, www.beauxknits.com
Prijs: € 60,- inclusief koffie, thee en wat lekkers, neem zelf wat mee voor de korte lunch.

Hoe prachtig die meerkleurige Brioche breisels! Ingebed in een donkere achtergrondkleur, slingeren de lichtgekleurde steken van rechts naar links terwijl ze de mooiste motieven vormen. Een volle, elastische structuur én een mooie voor- en achterkant maakt dit stekenpatroon heel geschikt voor prachtige shawls.

Tijdens de workshop oefenen wij stap voor stap de Briochesteek of ook wel de patentsteek genoemd. Hoe zit dit stekenpatroon eigenlijk in elkaar? Wat betekenen toch die brp’s en brk’s? Welke opzet- en afzetmethode kun je er goed voor gebruiken? Hoe lees je de telschema’s? Hoe leidt je die gekleurde kolommen-steken mooi van de ene naar de andere kant? En hoe maak je een mooie rand?

Om inzicht te krijgen in de complexe stekenpatronen van Brioche breien we in de eerste helft van de workshop een aantal vingeroefeningen. Eerst in één kleur. Dan één in twee kleuren. Pas dan wagen we ons aan het minderen en meerderen terwijl we de tweekleurige Brioche-structuur handhaven. In de tweede helft van de workshop brengen we onze nieuwe kennis in praktijk. Onder begeleiding breien we het begin van een kleine sjaal en ontrafelen we gaandeweg het mysterie van Brioche.

Deze cursus is voor de meer ervaren breier. Je breit al graag verschillende stekenpatronen en kent de basisprincipes van het breien: recht en averecht breien, opzetten en afkanten, meerderen en minderen. Wat heb je nodig: breinaalden passend bij het oefengaren in twee contrasterende kleuren. Tip: licht gekleurd, glad wollen garen voor minimaal naalden 4,5 mm zonder knop! breit prettig en laat beter zien wat je doet.

Alle benodigde materialen voor de workshop zijn te koop bij de Afstap.