Geplaatst op

Alle nieuwe Rowan boeken voor het nieuwe seizoen zijn binnen!

Al ruim dertig jaar geeft Rowan de toon aan in de breiwereld. Kwaliteit, kleurgebruik en trendgevoeligheid zijn de speerpunten van het beleid waarmee Rowan haar collecties samenstelt. Topontwerpers als Martin Storey, Kim Hargreaves, Lisa Richardson en vele anderen vullen de Rowan-boeken met modieuze breisels die menige breier graag op de pennen zet.

rowan all year round de afstap

Rowan All Year Round

In All Year Round, het nieuwe boek van Martin Storey, staan alleen maar lekkere truien. Zalig om te dragen, leuk om te zien en een feest om te breien. Plus nog een paar comfortabele omslagdoeken die het ook prima doen als royale shawl. Zo ben je op alle seizoenen voorbereid.

Rowan British made verkrijgbaar bij de afstap

Rowan British made

Het typisch Engelse landschap van Yorkshire, waar zich ook de roots van Rowan Yarns bevinden, was het toneel voor de mysterieuze foto’s in Lisa Richardson’s boek British Made. De garens die ze koos voor haar ontwerpen, Moordale en Valley Tweed worden er ook gemaakt. Ze verwerkte het tot truien, vesten en accessoires waar je mee voor de dag kan komen.

mode at rowan big wool

Mode at Rowan – Big Wool Textures

Grote stappen, snel thuis! En zo gaat het ook met lekker dikke breinaalden en Rowan Big Wool. Quail Studio vulde Mode at Rowan met zes modieuze modellen die je in no time hebt gebreid. Vandaag opgezet is dan deze week nog aan!

MODE at Rowan - Collection One

MODE at Rowan – Collection one

Mode at Rowan, overtreft je verwachtingen als je graag stijlvolle trendy breisels maakt. Het begint goed met Collection One, maar liefst 18 modellen die perfect aansluiten bij de modetrends qua kleur en belijning.

Winter Vintage

Wie van kleur houdt kent de kleurexpert Kaffe Fassett. Sinds de jaren tachtig geeft hij de toon aan in de kleurrijke quilt- en breiwereld. Zijn klassieke motieven en gewaagde kleurcombinaties maken nu een revival met het Rowan breiboek, Winter Vintage, waarin een aantal van zijn ontwerpen zijn aangepast aan de huidige trends. Een opvallende Fair Isle-shawl met Finse invloeden, gezellige kleurige motiefjes, het altijd mooie blauw-wit of het geniale truitje met kleurstreepjes.

Essential Sweaters

In Essential Sweaters vind je de patronen voor een aantal draagbare truien met een warme winterse uitstraling. De ontwerpers van Quail Studio hebben gekozen voor pluizige garens voor de modellen, waaronder Rowan Brushed Fleece en Kid Classic. Natuurlijk kozen ze de trendkleuren van dit seizoen, die nu volop bij de Afstap in de vakken liggen. Kies uit truien met kleurvlakken, mooi ruimtelijk kabelwerk of een geinig model. Wat ze gemeen hebben, is een goede pasvorm en een duidelijke beschrijving.

New Nordic Men’s Collection

Invloeden uit Noord-Europa vormden de basis voor een boek vol modellen met breisels voor mannen. Het is het Noorse ontwerpersduo Arne & Carlos wel toevertrouwd om een collectie samen te stellen waar zowel de breier plezier aan beleeft, als de ontvanger van het breiwerk. Hoewel de garens lekker zacht zijn (Kidsilk Haze, Felted Tweed en Alpaca Soft DK), ziet het model er toch best stoer uit in zijn truien en accessoires met Noorse sterren, kleurvlakken en strepen.