Geplaatst op

Linda Rätid – Square Haapsalu Shawls by Linda Elgas

Square Haapsalu Shawls by Linda Elgas

Deze week kwam het boek Linda Rätid van de 91-jarige Estlandse meesterbreister Linda Elgas en Siiri Reimann uit. Reikhalzend hebben we in de breiwereld uitgekeken naar deze uitgave, waarin maar liefst 20 schitterende patronen voor kantgebreide Haapsalu shawls zijn te vinden. Elgas ontwierp de shawls tussen 1981 en 1983. De éne nog mooier dan de andere. Dit prachtig uitgegeven boek met stijlvolle foto’s, alle benodigde uitleg en patronen ligt nu bij ons in de winkel. Iedere rechtgeaard kantbreier zal hier gegarandeerd volop van gaan smullen! 

Ook Estonian Knitting I, één van de meest complete en grondig opgezette breibijbels voor de breier die de puntjes op de ‘i’ wil zetten, is weer binnen. Net als Estonian Knitting II over het breien van sokken,… voor wie het naadje van de kous wil weten! En How to Knit a Haapsalu Shawl is ook weer op voorraad.