Geplaatst op

Portuguese Knitting & Embroidery On Knitting

Portuguese Knitting

Portuguese Knitting

Portugal kent een rijke breihistorie. In “Portuguese Knitting” vertelt Rosa Pomar over de traditionele Portugese visserstruien, shawls, mutsen en ander breiwerk aan de hand van vele foto’s. Daarna legt Pomar stap voor stap uit hoe je met de draad om je nek of aan een speldje kan breien, een wonderlijke breimethode die snel aan populariteit wint door de snelheid en ergonomische kwaliteiten. De patronen voor veelal kleinere werkstukken lenen zich uitstekend om alle facetten van de nieuwe breitechniek goed onder de knie te krijgen.

Embroidery on Knitting

Embroidery On Knitting

Laat je creativiteit de vrije loop door je breiwerk als canvas voor borduurwerk te gebruiken. In Embroidery On Knitting van Britt-Marie Christoffersson vind je een schat aan interessante technieken en voorbeeldsteken. Aftelbare steken, zoals kruis-en maassteek, maar ook veel reliëfsteken of zelfs figuratieve voorstellingen. Maak zelf variaties op de steken, zodat je breisel een persoonlijk tintje krijgt.