Geplaatst op

Selbu Patterns

Selbu Patterns verkrijgbaar bij de Afstap Amsterdam

Noorse patronen voor truien, sokken en wanten zijn nooit helemaal uit de mode geweest. Daar zijn ze simpelweg te mooi voor. Anne Bårdsgård, zelf geboren en getogen in Selbu, verzamelde in Selbu Patterns een schat aan informatie over de geschiedenis van de patronen, aangevuld met veel vintage foto’s, een aantal basispatronen voor sokken, mutsen en truien en maar liefst ruim 400 verschillende motieven om in al die breisels te verwerken. Dit maakt dit unieke naslagwerk een praktisch breiboek, maar ook een heerlijk bladerboek. Bårdsgård heeft zichzelf overtroffen met dit 300 pagina’s tellende meesterwerk dat niet mag ontbreken in de boekenkast van iedere handwerker met een warm hart voor de breitradities in Noord-Europa.