Geplaatst op

Marianne Isager boeken bij de Afstap

A Knitting Life - Marianne Isager Back To Tversted kopen bij de Afstap amsterdam

Marianne Isager uit het Noorden van Denemarken, beschrijft in A Knitting Life haar breicarrière door de jaren heen. Hoewel de modellen licht werden beïnvloed door de modetrends uit vergane decennia, ademen ze tijdloosheid uit. De eenvoudige vormentaal en natuurtinten die de Scandinavische invloed tonen, spreken ook de Nederlandse breiers aan. Dit lijvige boekwerk is prachtig uitgegeven in groot formaat en verrijkt met veel mooie foto’s, tekeningen en schema’s.

De Deense Marianne Isager en haar dochter Helga Jóna Thórunnardóttir werkten samen om een breiboek te maken met veel uitleg over specifieke technieken om wanten en handschoenen te maken. Dit leidde tot Handcraft, een handzaam naslagwerkje en patronenboek met mooie stoffen omslag. Met deze kleinere projecten is het fijn technieken oefenen. Maar wat klein begint, kan uitgroeien tot iets groters en voor je het weet pas je de geleerde kneepjes en vaardigheden toe in iets groters, zoals een vest of trui.

Handcraft HELGA ISAGER & HELGA JÓNA de afstap amsterdam
DÆXEL - Knits for Men Marianne Isager kopen bij wolwinkel de Afstap en in onze webshop!

Dæxel, Knits for Men, is een bijzonder boekje met patronen van truien voor mannen. Marianne Isager liet zich inspireren door de veelal geometrische motieven van de putdeksels in haar woonplaats. Hoewel het een wonderlijke bron van inspiratie lijkt, leidde dit gegeven tot een uitzonderlijk mooie collectie truien met geometrische motieven en allerlei interessante schoudervormen.