Geplaatst op

Estonian Knitting 2

Estonian Knitting 2 socks and stockingsAnu Pink, één van de bekendste en beste Estlandse breiers, schreef hét ultieme boek over het breien van traditioneel Estlandse sokken. Als je deze in je boekenkast hebt staan, heb je eigenlijk nooit meer een andere nodig. Dit lijvige werkje over de sok houdt je wel even van de straat…
Deel 2 van deze 3-delige serie over de Estlandse breikunst, waar menig breier naar heeft uitgekeken, is nu ook in een Engelstalige versie verkrijgbaar.
Na een algemeen stuk over de Estlandse sok volgt een ongehoord grondige behandeling van de technieken die je gebruikt bij het breien van sokken (vele hiel-en teenvormen, opzetten enz), komen de traditionele sokken en kousen uit allerlei regio’s aan bod. En mocht er straks een gaatje in je prachtige sok vallen, dan legt Anu ook nog uit hoe je die netjes stopt.