Geplaatst op

Twee nieuwe breiboeken

Breien steek voor steek – Leer alle steken in 15 stijlvolle projecten
Breien bestaat uit slechts twee steken – recht en averecht. Als je deze twee steken leert, gaat er een wereld van combinaties en texturen open. Breien steek voor steek behandelt alle basisbeginselen en leert je wat je nodig hebt om gaandeweg steeds uitdagendere projecten te breien.
In dit boek worden 15 stekenpatronen duidelijk uitgelegd en gedemonstreerd, zodat je de essentiële technieken kunt leren voor je aan een stijlvol project begint met het stekenpatroon dat je net hebt Geleerd. Begin met ribbelsteek en tricotsteek en ga verder met gerstekorrel, boordsteek, de Andalusische steek, wafelsteek en meer. Steek voor steek en project voor project leer je steeds meer terwijl je prachtige en eigentijdse kledingstukken en accessoires breit.

Vrolijke babytruitjes – Breien, combineren en variëren maar!
Een gebreid babytruitje is snel klaar en elke baby ziet er geweldig uit in zo’n beestachtig mooie trui.
Op elke trui uit dit boek is een dier gemaasd. Je kunt kiezen uit maar liefst vijftien verschillende dieren. Van een slak, eend, konijn, muis, walvis en zeeleeuw tot een schaap, octopus en mol.
Je kunt de truitjes precies volgens de voorbeelden breien. Kies je liever je eigen stijl? Dan vind je daar ook allerlei tips, voorbeelden en ideeën voor. De patronen worden beschreven voor de maten 74, 80 en 86.
Begin je net met breien, geen probleem! De verschillende steken worden met duidelijke illustraties glashelder uitgelegd. De patronen van de babytruitjes zijn uitgebreid beschreven, dus iedereen kan ermee aan de slag. Voor meer ervaren brei(st)ers is ‘Vrolijke babytruitjes haken’ een inspirerend boek vol originele patronen.