Geplaatst op

Net binnen bij de Afstap

Fair Isle Knitting A Practical & Inspirational Guide Monica Russell

Fair Isle is de favoriete techniek van menig breier. Heerlijk spelen met kleurtjes en motiefjes, maar nooit meer dan twee draden per toer. Voor wie wil worden ingewijd in de geheimen van het Fair Isle-breien, heeft Monica Russell een handig boek geschreven met technische informatie en projecten. Een uitstekend begin van een nieuwe verslavende hobby!

Inspirations - A Passion for Needlework

Inspirations, a Passion for Needlework bevat 12 borduurprojecten van diverse ontwerpers, in verschillende technieken, maar met één ding gemeen: ze zijn romantisch en verfijnd. De nadruk ligt op figuratieve voorstellingen uit de natuur, zoals vogels, bloemen en bladmotieven. Het luxe uitgegeven boekwerk bevat veel stijlvolle foto’s, maar ook technische informatie over de gebruikte technieken en steken. Een fijn boek om van te genieten en te gebruiken als inspiratiebron, maar ook een goed naslagwerk om achter de hand te hebben. 

Frisian Whitework Dutch Embroidery from Friesland - Inclusief patroonvel Yvette Stanton de afstap

Met Fries Witwerk werd het linnengoed in Friesland gemerkt en versierd. Deze prachtige techniek, bestaande uit een ruime variatie aan borduursteken die meestal met wit linnen garen op een effen linnen ondergrond werd gebruikt, geeft ook een stijlvol accent aan hedendaags textiel. We zijn dan ook enorm in ons nopjes met het pas verschenen boek Frisian Whitework van Yvette Stanton. De informatie is heel compleet, met onder meer de geschiedenis, allerlei steken en diverse projecten om mee te starten.

Knitted Animal Friends van Louise Crowther bij de Afstap

Slungelige muizen, vosjes, hondjes en zelfs varkentjes zijn het thema van Knitted Animal Friends van Louise Crowther. De slappe gebreide poppen zijn gekleed in gebreide kleding en voorzien van tasjes, schoentjes en hier en daar een bandana in vrolijke kleurtjes. Welk kind valt niet voor de charmes van deze creaties, die zo lekker aanvoelen en als een Franse baguette onder hun arm mee op pad kunnen?